The Art of Façades / Arta fațadelor

ECHIPA

Fiecare fațadă spune o poveste. Dar fiecare fațadă are și o poveste, una neștiută din spatele proiectului. Despre înțelegerea viziunii arhitectului, despre alegeri făcute cu multă rigoare, despre analize, multe ore de proiectare și muncă de teren. Despre responsabilitate, despre învățare și descoperire continuă a unor noi opțiuni de materiale, de alegeri mai bune, mai eficiente, mai sigure. Dar este și o poveste despre pasiune. Căci este pasiunea care ne animă zi de zi în această activitate de proiectare de nișă în care suntem atât de puțini specializați.

Toate poveștile noastre sunt scrise de echipe de proiectare coordonate de cei doi fondatori ai firmei, Florina și Mihai.

Florina Cimpoca

Director General

Am pornit pe acest drum în 2008, am proiectat peste 250.000 de mp in peste 35.000 de ore de proiectare pentru proiecte din Romania, Germania si Marea Britanie. Nici nu știu când au trecut cei 9 ani.

Povestea fațadelor este și despre mândria noastră de a face lucrurile mereu mai bine, de a anticipa nevoi și de a stabili noi standarde de referință. Siguranța nu este o opțiune. În profesia noastră nu îți permiți să spui că ai greșit și poți face mai bine data viitoare. De activitatea noastră de proiectare depinde siguranța clădirilor și a oamenilor. De aceea este unul dintre pilonii de bază pe are îi avem permanent în vedere.

Mihai Preda

Director Executiv

În 2008 am pornit Alu Glass Technik din dorința de a face proiectarea fațadelor altfel, mai bine. Eram în plină criză economică, doi ingineri porniți din pasiunea pentru o nișă puțin cunoscută la noi. Fiecare fațadă pe care am proiectat-o spune și povestea noastră, doi temerari în ingineria fațadelor în România. A fost o călătorie complicată și cu multe peripeții deoarece pentru ceea ce facem noi nu te pregătește niciun curs la facultate. Trebuie să înveți, să te documentezi permanent, să ai pasiune și să înțelegi câtă responsabilitate și asumare presupune munca noastră zi de zi.

Am ales ingineria fațadelor în 2008 și până acum am proiectat peste 250.000 de mp in peste 35.000 de ore de proiectare pentru proiecte din Romania Germania si Marea Britanie. Nici eu nu știu când au trecut acești ani.

Primul nostru proiect a fost AFI Palace Cotroceni.